Održivost


​​​Prirodno rješenje za zaštitu okoliša.

​IVECO nastavlja razvijati segment alternativnih goriva na novom modelu Eurocargo s plinom Natural Power CNG – stlačenim prirodnim plinom.

Vodeći na tržištu od 1995. godine, s ukupno 13.000 prodanih vozila u Europi, IVECO je jedini proizvođač koji nudi kompletnu liniju vozila na CNG za prijevoz robe i putnika. Lagana, srednja i teška vozila s minimalnim štetnim učinkom po okoliš koja sada predstavljaju novi zaštitni znak na području održivosti.

CNG je ekološki najpodobnije komercijalno dostupno gorivo: jedina prava alternativa dizel gorivu, s 3500 crpki CNG-a u Europi.

Emisije vozila IVECO na CNG karakterizira manja razina NOx, potpuna odsutnost olovnih spojeva i aromatičnih ugljikovodika te 95 % manja emisija krutih čestica u odnosu na vozila na dizel gorivo. Ekološki podobne performanse već su bolje od norme Euro VI, faza B + C.

Budući da CNG košta malo manje od dizel goriva u Europi, kupci mogu uštedjeti do 25 %.

Novi model na prirodni plin Eurocargo Natural Power dostupan je u inačicama od 11 do 16 t, s motorom sa šest cilindara s povećanim okretnim momentom od 750 Nm i povećanom izlaznom snagom od 204 KS, u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 9 brzina ili automatskim mjenjačem s pretvaračem okretnog momenta. Značajke vozila i mjesta za teret isti su kao na verzijama na dizel gorivo: cilindri su ugrađeni pored uzdužnih nosača pa ne zauzimaju teretni prostor. Maksimalni doseg iznosi 400 km.

Novi model na prirodni plin Eurocargo Natural Power posebno je praktičan kod kuće u velikim gradovima – manje emisije znače da je vožnja dopuštena u područjima ograničenog prometovanja kamiona, a tihi rad (5 dB tiši od dizel verzije) čini ga savršenim za rad noću.