​Iveco Hi-SCR

 

Obnavljanje? Ne, hvala.

​Novi Eurocargo jedino je vozilo Euro VI u svojoj kategoriji koji ima jedan uređaj za naknadnu obradu ispušnih plinova : sustav HI-SCR s pasivnim filtrom krutih čestica (DPF) (ekskluzivan proizvod tvrtke IVECO). Inovativno rješenje koje smanjuje potrošnju, pregrijavanje i zaustavljanja radi tehničkih smetnji.

Sustav HI-SCR jednostavan je, lagan i učinkovit:

-  nije mu potreban veliki rashladni sustav (pa ne mijenja konstrukciju vozila);
-  upotrebljava tek nekoliko sastavnih dijelova (što znači manje zamjenskih rezervnih dijelova) u odnosu na konkurenciju;
-  teži značajno manje od rješenja EGR+SCR koje upotrebljava većina konkurentnih vozila;
-  jamči manju potrošnju goriva u odnosu na verzije sa sustavom EGR+SCR.

HI-SCR jedini je sustav za regulaciju emisija ispušnih plinova koji ne mijenja proces izgaranja – jer radi na principu dovoda svježeg zraka, a ne povrata ispušnih plinova. To znači da temperatura izgaranja ostaje visoka, postotak krutih čestica je manji i nije potreban aktivni filtar krutih čestica (DPF). Problemi prinudnog obnavljanja riješeni su na samom izvoru.

To je ključna prednost. Ne samo zato što povećava pouzdanost, već i zato što omogućuje neograničen pristup osjetljivim okruženjima poput tunela, zračnih luka i podzemnih parkirnih garaža gdje visoke temperature uzrokovane aktivnim obnavljanjem predstavljaju opasnost.