EUROCARGO 4X4

​Poleg različice 4x2 novega Eurocarga obstaja tudi različica s stalnim pogonom na vsa kolesa s skupno težo vozila od 11,5 in 15 t ter medosno razdaljo med 3240 in 4150 mm.

Na voljo je z dnevno ali spalno kabino s standardno streho, novi Eurocargo 4x4 pa je opremljen tudi s prednjimi vlečnimi vilicami (standardna oprema) in posebno zaščito za terensko vožnjo: jeklenimi odbijači, rešetkami za žaromete, rešetko hladilnika in dvema zložljivima stopnicama za dostop. Na voljo je s paraboličnim vzmetenjem ali polovalnimi listnatimi vzmetmi in v različicah z enojnimi ali dvojnimi kolesi.

Motorji Tector 7 so na voljo v različicah z 220, 250 in 280 KM skupaj s šeststopenjskimi ročnimi menjalniki. V menjalnik se lahko vgradi odjemno gonilo.

Novi Eurocargo 4x4 prav tako obstaja v različici s samodejnim menjalnikom.

Novi Eurocargo 4x4 je opremljen s pogonskimi osmi z dvojno redukcijo. Dvostopenjski razdelilnik pogona/reduktor zagotavlja trenje prednjim in zadnjim gredem prek vzdolžnega diferenciala. Trije diferenciali so opremljeni z zaporami, s katerimi upravlja šofer (osnovna oprema), in zagotavljajo trenje še celo v razmerah slabega oprijema. Elektro-pnevmatski sistem samodejno sprosti zapore, ko hitrost vozila preseže 25 km/h.

Izjemen krmilni kot (od 40 do 48 stopinj, odvisno od uporabljanih pnevmatik) zagotavlja manevrsko sposobnost vozila celo na mestnih gradbiščih.