​Učinkovitost


​Smanjenje potrošnje dizel goriva do 8%

​Novi Eurocargo : još jedan korak na putu ka poboljšanju performansi. Najnovija generacija motora Tector 5 i 7 upotrebljava motorno ulje niskog visokoziteta koje smanjuje trenje, povećava učinkovitost i produljuje intervale održavanja.

Ostale su posebne značajke uvedene u cijeli proizvodni program motora; te su značajke posebno važne za opsežne zadatke gdje konkurentnost ovisi o troškovima vlasništva:

-  spojka s elektromagnetskim ventilatorom s elektroničkim upravljanjem i dvije brzine koja se uključuje i isključuje sukladno zahtjevima hlađenja;
-  značajka EcoRoll, uvedena za mjenjače s 12 brzina koristi prednosti inercije vozila i automatski prebacuje iz i u prazan hod mjenjača kako bi se smanjila potrošnja u različitim situacija (primjerice na nizbrdicama);
-  EcoSwitch (dostupan na svim automatiziranim mjenjačima sa 6 do 12 brzina) automatski programira logiku mijenjanja brzina za postizanje maksimalne učinkovitosti. Ako je vozač uključi, značajka EcoSwitch uključuje ograničivač brzine, isključuje funkciju automatskog prebacivanja u niži stupanj prijenosa i dopušteno je samo automatsko mijenjanje brzina.

Zahvaljujući tim novim uređajima (i upotrebi novog ulja niskog viskoziteta u stražnjoj osovini), na novom je modelu Eurocargo potrošnja dizel goriva manja do 8 % za gradske dostave.