Pouzdanost

​Partner u kojeg se možete pouzdati

Novi Eurocargo sviđa se kupcima jer je pouzdan i robustan : dvije kvalitete koje se vide na šasiji, preuzetoj s teških tegljača i dizajniranoj da izdrži veće napore (npr. neravnomjerno opterećenje ili nagle promjene smjera).

Kako bi zadovoljio sve vrste zadataka, novi Eurocargo dolazi u verzijama s više različitih ovjesa: parabolični, polueliptični s lisnatim oprugama i zračni. Zračnim ovjesima upravlja sustav ECAS (zračni ovjes s elektroničkim upravljanjem) koji jamči isti, položaj vozila neovisno o razmaku između vozila i ceste. Mogu se ugraditi na stražnju ili obje osovine.

Prednja i stražnja osovina i kočioni sustav jamče pouzdanost mehaničkih karakteristika kroz dulje vrijeme. Kočioni sustav je zračno-hidraulički za proizvodni program modela od 6 do 10 tona i potpuno zračni za proizvodni program modela od 11 do 19 tona. Sve su 4x2 verzije serijski opremljene disk kočnicama.

Uvedena su preklopna vratašca ispuha s tehnologijom HI-SCR koja omogućuju brzo dovođenje ispušnih plinova na radnu temperaturu. Taj uređaj pojačava i silu kočenja motorom (što poboljšava ukupnu sposobnost kočenja vozila).