Zmogljivost

Večja prilagodljivost, nižja poraba

​Novi Eurocargo je na voljo z novima štirivaljnima motorjema s 160 in 190 KM, ki sta posebej zasnovana za mestno uporabo. Navor in izhodna moč sta optimizirana, tako da ustrezata tipičnim delovnim pogojem pri opravljanju prevozov v urbanih okoljih. Zaradi novih batov, novih vbrizgalnih šob in hitrejšega odziva novega turbopolnilnika se je kompresijsko razmerje povečalo s 17:1 na 18:1, zato je navor nad 1200 vrtljaji na minuto boljši za približno 8 %. Oba modela motorjev sedaj dosežeta navor 680 Nm (različica s 160 KM) oziroma 700 Nm (različica s 190 KM) in največjo moč pri 2200 vrtljajih na minuto namesto pri 2500 vrtljajih na minuto.

Vse našteto pripomore k bistveno nižji porabi goriva v mestnem ciklu in med pospeševanjem.

Novi modeli Eurocargo so na voljo s štirivaljnim 4,5-litrskim dizelskim motorjem Tector 5 in šestvaljnim 6,7-litrskim dizelskim motorjem Tector 7. Linija obsega sedem ravni moči od 160 do 320 KM z največjim navorom 1100 Nm, ki jo dopolnjuje motor CNG z navorom 750 Nm in močjo 204 KM.

Ti motorji so združeni s 6- ali 9-stopenjskimi ročnimi menjalniki, 6- ali 12-stopenjskimi avtomatiziranimi menjalniki ali samodejnimi menjalniki s pretvornikom navora.

Ekskluziven sistem IVECO HI-SCR za naknadno obdelavo izpušnih plinov je lahek in učinkovit ter odpravlja regenerativne izpade v primerjavi s konkurenčnimi vozili, ki so opremljena z rešitvami EGR+SCR.

Regeneracijo filtra trdih delcev v dizelskem gorivu (DPF) v celoti upravlja vozilo na pasiven , neprekinjen in samodejen način: to pomeni, da voznik s tem nima opravka, periodične zaustavitve vozila zaradi tehničnih posegov niso potrebne, komponente vozila pa niso izpostavljene toplotnim obremenitvam, zaradi česar se poveča zanesljivost delov.