​Zanesljivost

​Sodelavec, na katerega se lahko zanesete

​Novi Eurocargo kupcem ugaja zaradi svoje zanesljivosti in robustnosti : ti lastnosti temeljita na vzdržljivem podvozju za težka tovorna vozila, ki je odporno na velike obremenitve (npr. neenakomerno razporejen tovor ali nenadna sprememba smeri vožnje).

Novi Eurocargo se lahko prilagodi za vse vrste nalog in je tako na voljo z več različnimi vrstami vzmetenja: parabolično vzmetenje, polovalne listnate vzmeti in zračno vzmetenje. Zračno vzmetenje je pod nadzorom sistema ECAS (elektronsko krmiljenje zračnega vzmetenja), ki preprečuje nagibanje vozila ne glede na stopnjo natovorjenosti. Lahko je nameščeno na zadnji osi ali na obeh oseh.

Sprednja in zadnja os ter zavorni sistem zagotavljajo, da mehanske lastnosti dolgoročno ohranijo zanesljivost. Vozila v razponu 6–10 ton imajo zračno-hidravličen zavorni sistem, vozila v razponu 11–19 ton pa imajo samo zračen zavorni sistem. Vse različice 4x2 so opremljene s standardnimi kolutnimi zavorami.

Novost je izpušna loputa s tehnologijo HI-SCR, ki hitro poskrbi za pravo temperaturo izpušnih plinov. Ta naprava pomaga izboljšati moč zaviranja z motorjem (in s tem izboljša celotno zmožnost zaviranja vozila).