Učinkovitost


​Poraba dizelskega goriva je manjša za do 8%

​Novi Eurocargo : še en korak na poti k boljši učinkovitosti. Najnovejša generacija motorjev Tector 5 in 7 uporablja motorno olje z nizko viskoznostjo, ki zmanjšuje trenje, povečuje učinkovitost in podaljšuje intervale vzdrževanja.

Druge posebne lastnosti so bile uvedene za celotno paleto motorjev; te lastnosti so še posebej pomembne pri opravljanju prevozov na območjih z gostim prometom, kjer je konkurenčnost odvisna od stroškov lastništva:

- elektronsko krmiljena dvostopenjska elektromagnetna sklopka ventilatorja, ki se vklopi in izklopi glede na zahteve hladilnega sistema;

- funkcija EcoRoll, ki je na voljo pri 12-stopenjskem menjalniku, izkorišča vztrajnostni moment vozila in samodejno preklaplja menjalnik v oziroma iz nevtralne prestave, s čimer zmanjšuje porabo goriva v različnih razmerah (npr. pri vožnji po klancu navzdol);

- funkcija EcoSwitch (na voljo pri vseh 6- do 12-stopenjskih samodejnih menjalnikih) reprogramira logiko menjavanja prestav za maksimalno učinkovitost. Ko voznik vklopi funkcijo EcoSwitch, slednja aktivira omejevalnik hitrosti, izklopi funkcijo za prisilno znižanje prestave in dovoli le samodejno menjavanje prestav.

Zaradi teh novih naprav (in uporabe novega olja z nizko stopnjo viskoznosti v zadnji premi) ima novi Eurocargo do 8 % manjšo porabo dizelskega goriva pri mestni dostavi.